abonneren

Samsung moet toestellen aan Apple laten zien

Samsung moet prototypen van nieuwe smartphones en tablets aan Apple laten zien, opdat Apple kan beoordelen of er sprake is van ongeoorloofd kopiƫren. Deze maatregel is door een Amerikaanse rechter aan Samsung opgelegd.

Apple spande een rechtszaak aan tegen Samsung met de klacht dat Samsung Apple-toestellen slaafs kopieert. Samsung heeft uiteraard een tegenaanklacht ingediend, waarin wordt geclaimd dat Apple patenten van Samsung schendt.

Samsung moet nu voordat een toestel wordt uitgebracht, dit aan de juristen van Apple tonen, samen met de verpakking en de handleiding. Uiteraard heeft Samsung bezwaar gemaakt tegen deze maatregel omdat Apple dan ruim twee maanden eerder de nieuwe producten te zien krijgt. Dit is een aantasting van de concurrentiepositie.

De enige concessie die de rechter deed aan de bezwaren van Samsung is, dat Apple-werknemers, techneuten en interne juristen, de toestellen niet te zien krijgen. Alleen externe juristen moeten het vermeende kopieergedrag beoordelen.

Een bizarre toestand als we bedenken dat Samsung zowel concurrent als leverancier is van Apple.

Via: The Register

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord