abonneren

Samsung introduceert Galaxy Tab 10.1 en Galaxy S II

Samsung introduceert nu officieel een 10.1 inch versie van de Galaxy Tab tablet. Met deze tweede Galaxy Tab introduceert Samsung een nog sterkere versie van de Galaxy Tab die tot nu toe werd gezien als de enige serieuze concurrent voor de iPad van Apple.

De nieuwe Galaxy Tab wordt aangedreven door een krachtige dual-core Tegra 2 processor van Nvidia met Nvidia GeForce GPU. Zo is deze tablet geschikt voor geavanceerde videoweergave. De Tablet is hiermee uitstekend toegerust om optimaal gebruik te maken van Android 3.0 (Honeycomb). De tablet heeft een 10.1 scherm met 1280 x 800 pixels en twee surround sound speakers.  Door ondersteuning van Flash 10.2 kunnen ook website met Flash-content probleemloos worden bekeken. De tablet heeft verder een 8 megapixel camera aan de achterzijden en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Hiermee is het maken van full-hd-videopnamen mogelijk die gelijk op het display te zien zijn.

De Galaxy Tab 10.1 weegt maar 599 gram en is maar 11 mm dik. Voor de communicatie is er HSPA+ via het gsm datanetwerk, Wifi 11n en bluetooth 2.1+EDR beschikbaar. De Galaxy Tab is vanaf het tweede kwartaal in Nederland beschikbaar. De prijs is nog niet bekend.

Ook voor de Galaxy S introduceert Samsung een opvolger, de Galaxy S II. Ook deze krijgt een dual-core arm-processor, deze keer van eigen makelij. De Galaxy S 2 krijgt een 4,3 Super amoled plus-scherm, goed voor de meest optimale beeldkwaliteit met een zeer goede kijkhoek. Nieuw zijn verder een verbeterde TouchWiz 4-gebruikersinterface en een verbeterde spraakherkening. Bijzonder is dat de nieuwe Galaxy S maar 8,5 mm dun is. Ook hier een 8 megapixel camera voor het opnemen van video in full-HD. De Galaxy S II komt met Android 2.3 Gingerbread. De Samsung Galaxy S II is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar voor €699.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie