abonneren

Samsung grootste leverancier mobiele telefoons in West-Europa

Volgens marktonderzoeker IDC verkoopt Apple de meeste smartphones in Europa. Samsung is de grootste leverancier van mobiele telefoons in Europa en streeft daarmee Nokia voorbij. Dit concludeert het op basis van de cijfers uit het eerste kwartaal van 2011.

Samsung heeft een marktaandeel van 29,3% en gaat daar nu net Nokia (27,9%) mee voorbij. Nokia zag zijn marktaandeel slinken met 10% terwijl Samsung een groei van 5% liet noteren in het eerste kwartaal van 2011. Apple neemt de derde plaats in met 9,8% en blijft daarmee RIM (Blackberry) en HTC voor die ieder een marktaandeel hebben van 7,8%.

 

Grote groeicijfers op smartphone-markt

Samsung groeide op het gebied van smartphones met 744%. Van de fabrikanten die enkel smartphones produceren, laat HTC de grootste groei zien, zo’n 271%. De andere twee smartphone-verkopers Apple en RIM groeiden respectievelijk met 49% en 48%. HTC, Apple en RIM maken enkel smartphones dus uit de enorme groeicijfers is af te leiden dat het behoorlijk goed gaat met de smartphone-markt in Nederland.

Toch blijft het op het totale aantal telefoons een klein deel aangezien de drie smartphone fabrikanten bij elkaar nog niet het marktaandeel halen van Samsung of Nokia.

 

Marktaandelen wereldwijd

Wereldwijd liggen de marktaandelen van smartphones iets anders. Nokia staat aan de top met 24,3%, Apple volgt met 18,7%, RIM met 14%, Samsung met 10,8% en HTC is hekkensluiter met 8,9%. Ook hier weer flinke groei voor Samsung (350%), HTC (229,6%) en Apple (114,4%). De totale groei van de smarphone-markt bedroeg wereldwijd 79,9% in het eerste kwartaal van 2011.

Via: Reghardware

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord