abonneren

Samsung Galaxy Tab 7.7 van IFA-beursvloer verwijderd

Samsung heeft alle exemplaren van de zojuist aangekondigde Galaxy Tab 7.7. van de beursvloer op de IFA in Berlijn verwijderd. Dit als gevolg van een nieuw gerechtelijk bevel van dezelfde Duitse rechtbank die eerder de Galaxy Tab 10.1 in Duitsland verbood.

Samsung heeft de tablets verwijderd inclusief het promotiemateriaal, zodat er op de Samsung stand niets meer verwijst naar het ontbrekende apparaat. Samsung was naar aanleiding van het eerdere verbod op de Galaxly Tab 10.1 toch al niet van plan om de Galaxy tab 7.7 in Duitsland op de markt te brengen. De tentoongestelde Galaxy Tab 7.7-toestellen werden al getoond voorzien van een sticker met de mededeling dat ze niet in Duitsland te koop zouden zijn.

Apple vecht de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1” aan omdat deze te veel lijkt op Apple’s iPad 2. Samsung zou verschillende patenten van Apple schenden in hun Galaxy-lijn van smartphones en tablets. De rechtbank besloot toen dat de Samsung Galaxy Tab 10.1” voorlopig in Duitsland niet verkocht mag worden. Samsung heeft uiteraard bezwaar gemaakt tegen deze uitspraak. Een definitieve uitspraak van de Duitse rechtbank moet nog komen. De verwachting is dat de procedures rond wederzijdse aanklachten nog jaren kunnen duren. Samsung heeft op zijn beurt Apple aangeklaagd voor het schenden van patententen die betrekking hebben op draadloze verbindingen.

De Duitse consument is in elk geval de dupe van deze gang van zaken. Beursbezoeker zullen het moeten doen met foto’s en video’s van het apparaat op internet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie