abonneren

Samsung Galaxy Tab 10.1 en 8.9, de dunste tablets ter wereld

Samsung kondigt twee nieuwe tablets aan in de Galaxy Tab-familie, de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9. Met een dikte van maar 8,6 millimeter zijn dit de dunste tablets ter wereld. De beide talblets krijgen Android 3.0 (Honeycomb) als besturingssysteem.

Samsung zou met de nieuwe tablets wel eens de leiding kunnen nemen in het niet iPad-deel van de tablet-markt. Met de huidige Galaxy Tab 7 zijn ze dat feitelijk ook al. Tot nu toe is Samsung de enige die de iPad wezenlijke competitie heeft geboden.

De 8,9-inch uitvoering gaat tussen $469 en $569 kosten afhankelijk van de specificaties. De 10,1-inch uitvoering tussen de $499 en $599. De 8,9-inch Galaxy is met 470 gram lichter dan de iPad 2 en goedkoper als je hem vergelijkt met de Wifi-versies van de iPad. De Tab 10.1 is met 595 gram ook niet zwaar. Beide tablets krijgen een 1 GHz dualcore processor en hebben voor en achter een camera geschikt voor HD-video. Het scherm van beide tabs heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Naast Android 3.0 komen de Galaxy Tabs met eigen Samsung Hub software voor multimedia en sociale netwerkfuncties. Uiteraard ondersteunen de tabs Adobes Flash player voor het optimaal genieten van multimedia op internet. Wifi (11n), bluetooth, usb en een sd-slot zijn ook aanwezig.

Voor het omgevingsbewustzijn is er een gyroscoop, bewegingssensor en een kompas. In elk geval zal er een versie met 3G-netwerk komen. Over een GPS-ontvanger zwijgt Samsung in de specificaties vooralsnog, dus zit die er niet in. De nieuwe Galaxy Tab’s zullen na de zomer uitkomen. Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Update: Navraag bij Samsung leert ons dat beide Galaxy Tabs wel over een gps-ontvanger beschikken.!

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie