abonneren

Samsung Galaxy Note is een Android-notepad

Samsung kondigt op de IFA in Berlijn een nieuwe categorie mobiele apparaten aan, die het gat tussen tablet en smartphone opvult: De Samsung Galaxy Note.

De Samsung Galaxy Note heeft een groter scherm (5,3 inch) dan de Samung Galaxy S smartphone maar is compact genoeg om in je jaszak mee te nemen, in tegenstelling tot een tablet. Dankzij de “S Pen” kun je op het scherm schrijven en tekenen en heel nauwkeurig navigeren. De Galaxy Note bevat een 1, 4 GHz dualcore processor en draait op Android 2.3.5.

Super Amoled HD-scherm
Het apparaat is prima geschikt voor het bekijken van video’s onderweg op het eerste super amoled HD scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. Met handbewegingen boven het scherm (palm van de hand boven het scherm) kan een screenshot gemaakt worden. De vlakke de hand boven het scherm houden, pauzeert een video.

Handinvoer tekst
Het scherm is zowel geschikt voor touch- als pen-invoer en is uitgerust met een eigen stylus: de S Pen. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig handgeschreven teksten in te voeren, te tekenen en bewerkingen op documenten en afbeeldingen uit te voeren.

Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Zie ook het introfilmpje:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: