abonneren

Rupert Murdoch en Apple introduceren The Daily

Apple heeft samen met mediamagnaat Rupert Murdoch een digitale krant voor de iPad gelanceerd onder de naam The Daily. Deze krant is vanaf vandaag te downloaden in de Amerikaanse App Store. Een abonnement kost $ 0,99 per week of $ 34,95 per jaar.
The Daily wil zichzelf onderscheiden van 'normale' kranten op de iPad door nieuwsberichten te voorzien van realtime informatie en uiteraard maakt de krant gebruik van multimediacontent zoals audio en video, interactieve grafiekjes en 360-graden-foto's.

 

Apple heeft nauw samengewerkt met Rupert Murdoch om The Daily vorm te geven. De krant krijgt een forse omvang: zo'n 100 pagina's per dag. De krant wordt vooralsnog op het Amerikaanse publiek gericht, wat verklaart waarom The Daily alleen in de Amerikaanse App Store staat. Door een samenwerking met Verizon is het mogelijk de eerste twee weken gratis te lezen. Murdoch beweert dat de krant een half miljoen per week kost en dat er meer dan 100 journalisten aan de krant meewerken. De krant moet uiteindelijk ook op andere platformen dan de iPad verschijnen, maar verschijnt voorlopig exclusief op Apple's tablet.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste Vacatures