abonneren

Qualcomm voegt gebaarherkenning toe aan Snapdragon

Qualcomm heeft aangekondigd technologie voor de herkenning van gebaren te hebben gekocht van het bedrijf GestureTek. Qualcomm zal deze technologie integreren in de processoren die voor smartphones gebruikt worden.

Straks zit de elementaire functionaliteit voor het herkenen van gebaren voor het bedienen van mobiele apparaten als smartphones en tablets al ingebakken in de chips die Qualcomm levert aan fabrikanten van smartphones en tablets. De Snapdragon-processoren maken de fabrikanten van mobiele apparaten mogelijk om hun producten te voorzien van gebruikersvriendelijke bedieningsfuncties die gebaseerd zijn op natuurlijke menselijke bewegingen.

Qualcomm krijgt door de overname het eigendom van bepaalde technologieën van de ontwikkelaar van de gebaarherkenningsfunctionaliteit. GestureTek zal zelf doorgaan met gebaarherkenningstoepassingen in medische apparatuur en voor openbare displays.

De ‘gesture recognition’ zoals het ook wel genoemd wordt zal door Qualcomm worden ingebouwd in de huidige en toekomstige Snapdragon processoren. Qualcomm is een van de grote leveranciers van op ARM-ontwerpen gebaseerde processoren voor mobiele toepassingen. Ook produceert Qualcomm chips voor communicatietoepassingen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie