abonneren

Prijzen Android-tablets staan onder druk

Nog voor het verschijnen van de meeste Android-tablets staan de prijzen al onder druk. Dit wordt vooral veroorzaakt door Apples iPad 2-tablets, die voor dezelfde prijzen als de eerste generatie iPads verkocht worden.

Hier en daar lezen we reacties van de fabrikanten van de Android-tablets op de nieuwe iPad 2. Zo zei een woordvoerder van Samsung dat de op komst zijnde Galaxy 10.1-inch tablet zich qua mogelijkheden wel met de iPad 2 kan meten, maar dat de prijs waarschijnlijk te hoog is.

Als potentiële tablet-kopers al overwegen een iPad-alternatief te kopen, dan zal die niet veel duurder moeten zijn. Marktonderzoekers hebben uitgezocht hoeveel men voor een tablet wil betalen. Dat bedrag ligt tussen de $351 en $524.

Zo blijkt de verkoop van de onlangs in de VS als eerste Android 3.0-tablet uitgebrachte Motorola Xoom een beetje tegen te vallen. Voor dit apparaat moet men momenteel $799 betalen. De vergelijkbare iPad met 3G en 32 GB geheugen kost $ 729. Verwacht wordt dat Motorola ook met een goedkopere Wifi-variant zal komen.

Toshiba is ervan overtuigd dat hun aangekondigde Android 3.0-tablet superieur is aan de iPad 2. Het is wel een stukje zwaarder maar heeft veel features die de iPad 2 niet heeft. Dit zijn een scherm met een hogere resolutie (1280 X 800), usb-poort, sd-kaartlezers en verwisselbare accu. De Toshiba-tablet zal in 32 GB uitvoering ongeveer 600 dollar gaan kosten, vergelijkbaar met de iPad.

Asus kiest voor de aanval met de aankondiging dat de in mei te verwachten EeePad slider goedkoper wordt dan eerder aangekondigd. De EeePad Slider is een Android 3.0-tablet met een uitschuifbaar toetsenbord, 10 inch ips-scherm met 1280 x 800 pixels een Tegra 2-processor en twee camera’s.

De EeePad Slider gaat €449 kosten voor de Wifi-versie met 16 GB opslagruimte. De 3G-variant wordt 100 euro duurder. Kortom, de competitie moet nog beginnen. Wij wachten vol spanning op wat er komen gaat. Jij ook?

Via: Unwired 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: