abonneren

PlayBook geruisloos uitgebracht

De eerste tablet van BlackBerrymaker Reasearch In Motion (RIM) ligt in de VS en Canada vandaag in de winkel. De PlayBook wordt daarmee zonder toeters en bellen ingevoerd, een groot contrast met de hype die er rond het verschijnen van de iPad van Apple is ontstaan.

De PlayBook is in 20.000 winkels verkrijgbaar en RIM wil de tablet ook rechtstreeks aan bedrijven leveren. Zelfs de persconferentie die RIM rond de introductie zou houden is afgelast. De niet al te positieve reviews die er over het product zijn verschenen zullen zeker niet bijdragen aan de populariteit van de PlayBook.

Volgens een woordvoerder van RIM zijn de reviews niet rechtvaardig, omdat die geen rekening houden met de keuzes die het bedrijf heeft gemaakt. De PlayBook is een waardevolle en veilige aanvulling voor bezitters van een BlackBerry smartphone.

RIM verwacht met de PlayBook vooral zakelijke klanten te bedienen die ook al een BlackBerry als smartphone gebruiken. Zo zou de PlayBook bij tienduizenden tegelijk besteld kunnen worden door grote ondernemingen.

De eerste PlayBook is alleen met wifi verkrijgbaar in een 16, 32, of 64 GB uitvoering. De PlayBook heeft een 7-inch scherm en een eigen QNX-besturingssysteem. Later dit jaar zal er ook een 3G-uitvoering komen. Analisten verwachten dat RIM dit jaar zo’n drie miljoen exemplaren zal verkopen. De eenvoudigste versie kost $499. Wanneer de PlayBook in Nederland zal uitkomen is nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie