abonneren

PayPal voorspelt het einde van de portemonnee

Volgens het bedrijf achter internetbetalingen PayPal, zal in 2015 een portemonnee met geld tot het verleden behoren. Tegen die tijd zal digitaal betalen overal in de VS geaccepteerd zijn. Een portemonnee met geld heb je dan niet meer nodig.

PayPal maakt bekend de mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers te zijn gepasseerd. PayPal is groot geworden door het aanbieden van internetbetalingen. Steeds vaker wordt PayPal ook voor mobiel betalen gebruikt. Dit jaar verwacht het bedrijf al meer dan 3 miljard mobiele transacties.

Toch staat PayPal nog wel voor een paar uitdagingen. Zo heeft ook Google een mobiel betalingssysteem geïntroduceerd dat nu op kleine schaal getest wordt. PayPal heeft Google aangeklaagd voor het stelen van bedrijfsinformatie voor het gebruik in het betaalsysteem Google Wallet. Google heeft namelijk twee voormalige PayPal-managers aangenomen die betrokken zijn bij de Google Wallet-ontwikkeling.

Ook van Apple wordt verwacht dat ze met een mobiel betalingssysteem zullen komen. In Nederland is de KPN samen met de banken bezig met het ontwikkelen van een mobiel betaalsysteem gebaseerd op NFC (near field communication). Deze ontwikkeling wordt versneld omdat KNP de kapers op de kust zoals Google en PayPal voor wil zijn.

Via: Mashable

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: