abonneren

PayPal app maakt mobiel betalen mogelijk

PayPal introduceert binnenkort een applicatie voor het doen van betalingen tussen mobiele telefoongebruikers onderling.

Om het mobiel betalen tot een succes te maken, moeten ook onderlinge betalingen mogelijk worden, is de stelling van PayPal. Deze app zal Amerikaanse bezitters van Android-toestellen later dit jaar de mogelijkheid geven geld naar elkaar over te maken door hun mobieltjes tegen elkaar aan te houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de near field communication voor de uitwisseling van de noodzakelijke gegevens via de in de telefoons ingebouwde nfc-chip.

Vooralsnog is de nfc-betaalmogelijkheid alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. PayPal wil het echter ook snel in andere landen beschikbaar maken om een leidende positie te veroveren. Nu nog gaat de transactie buiten de in Android ingebouwde transactiebeveiliging om, vandaar dat de betalingen alleen tussen personen onderling mogelijk zijn. Zodra Google de transactiebeveiligingscomponent in Android vrijgeeft, wordt het nfc-betalen ook voor banken veiliger dan de huidige pinpas.

PayPal, onderdeel van eBay is een van de grootste bedrijven die zich bezighoudt met internetbetalingen. De acceptatie van het gebruik van mobiel internet voor betalingen neemt volgens PayPal snel toe. PayPal verwacht nog dit jaar voor drie miljard dollar aan betalingen te verwerken. PayPal zal dit jaar nog meer producten te introduceren voor het verrichten van betalingen met mobiele telefoons

Niet alleen PayPal is druk met het ontwikkelen van nfc-betalingen. Google neemt proeven met mobiel betalen en ook Apple zou werken aan een eigen systeem. In Nederland wil KPN snel een eigen systeem ontwikkelen om de Amerikaanse aanbieders voor te zijn. 

Via: Laptopmag

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie