abonneren

Parkeerinformatie via Navigon navigatiesystemen

Navigon gaat in samenwerking van Parkeerlijn.nl dynamische parkeerinformatie aanbieden aan automobilisten via Navigon navigatiesystemen. Deze dienst zal eind 2011 beschikbaar komen.

Voor automobilisten is het plezierig niet alleen route-informatie van hun navigatiesysteem te krijgen, maar ook verkeersinfo en straks dus ook parkeerinformatie. Zo kan het navigatiesysteem actief adviseren over de beste parkeerplaats.

Navigon werkt voor deze dienst samen met Parkeerlijn.nl, die over informatie beschikt van 2700 Nederlandse parkeerplaatsen in 324 gemeenten. Van alle locaties is tariefsinformatie bekend en, waarrelevant, informatie over openingstijden, doorrijhoogte en betaalmogelijkheden. De dynamische informatie met beschikbare parkeerplekken is nu nog van 10 parkeerlocaties in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Hengelo, Hoorn, Dordrecht, Utrecht en Oud Beijerland beschikbaar. 15 andere gemeenten hebben deze info toegezegd. Verwacht wordt dat er met het aanbieden van de informatie op Navigon-apparaten meer gemeenten versneld hun dynamische informatie zullen aanbieden.

Uit onderzoek blijkt, dat het snel vinden van een parkeerplaats het zoekverkeer vermindert en daarmee de overlast in binnensteden afneemt. Ook gemeenten zijn dus gebaat bij het aanbieden van deze informatie. 84 % van de ondervraagden wil via een navigatiesysteem informatie ontvangen over de beste parkeerlocatie. In statische parkeerinformatie is 49 % geïnteresseerd. Als het mogelijk zou zijn om parkeerplaatsen te reserveren zou 58 % hierin geïnteresseerd zijn.

Navigon biedt deze dienst in de Navigon navigatiesystemen nu al aan in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg, waar het een groot succes is.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie