abonneren

Online muziekdienst van RIM: BBM Music

Research In Motion (RIM) begint met een eigen online muziekdienst onder de naam BBM Music. De clouddienst maakt het BlackBerry-gebruikers mogelijk om online muziek onderling te delen.

RIM positioneert de dienst dan ook als een sociale netwerkfunctie. BlackBerry-gebruikers kunnen zelf een muziekverzameling aanmaken door 50 favoriete nummers te selecteren, die dan met de BBM Music-vrienden kan worden gedeeld. Naarmate er meer vrienden lid worden van de BBM Music community wordt de beschikbare muziekbibliotheek vanzelf groter. Iedere maand mag je 25 nummer inwisselen voor andere nummers. De nummers zijn onbeperkt beschikbaar en je kunt ze ook downloaden om ze offline te beluisteren. Een abonnement gaat in de VS $ 4,99 kosten. Uiteraard komt er voor de BBM Music-dienst ook een speciale app.

RIM heeft voor miljoenen nummers contracten afgesloten met de grote platenmaatschappijen. De BBM Music-dienst is nu op proef beschikbaar in de VS, Canada en Groot BrittanniĆ«. Later dit jaar is de rest van de wereld aan de beurt waaronder Nederland. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie