abonneren

Nvidia CEO: Android-tablets te duur

Volgens de CEO van Nvidia Jen-Hsun Huang zijn Android-tablets te duur en zijn er te weinig goede apps.

Vrijwel alle tot nu toe uitgebrachte of binnenkort te verschijnen Android Tablets maken gebruik van Nvidia’s Tegra 2 processorplatform. Jammergenoeg voor Nvidia is de ontvangst van de Android 3.0 tablets een beetje teleurstellend. Reden voor Nvidia topman Jen-Hsun Huang om hierover zijn mening te geven.

Volgens Huang is het vooral een verkoop- en marketing-probleem. Ook zijn de prijzen te hoog en de relatieve schaarste aan apps die specifiek voor tablets zijn ontwikkeld, helpt ook niet. Er zouden meer tabletuitvoeringen met alleen wifi-moeten zijn. Deze zijn goedkoper en worden makkelijker verkocht dan de 3G/4G-versies waarbij een data-abonnement nodig is. Hij noemt hierbij de Motorola Xoom als voorbeeld. Zo kost de Motorola Xoom in zijn eenvoudigste uitvoering met 32 GB $599, terwijl er al een 16 GB Wifi iPad2 is voor $499.

Asus Eee Pad Transformer
De enige uitzondering vormt de Asus Eee pad Transformer met wifi en 16 GB, die voor $399 (of €399) te koop is. Echter, wie van dit koopje gebruik wil maken, zal achter in de rij moeten aansluiten. Vorige week werd bekend dat Asus er niet meer dan 10.000 per dag kan produceren terwijl er vraag is voor 300.000 stuks.

Het gebrek aan voldoende aangepast apps is momenteel ook een groot nadeel ten opzichte van de iPad. Toch is Huang optimistisch over de toekomst. Er zullen meer, dunnere en goedkopere exemplaren komen, waarbij hij waarschijnlijk ook de Galaxy Tabs van Samsung voor ogen heeft. Ook zal de komende integratie van de twee Android-stromen in de aangekondigde Ice Cream Sandwich Android-versie, helpen om de applicatieontwikkeling te stimuleren.

Quadcore "Kal-El"
Later dit jaar zal Nvidia een nieuwe quadcore ARM-processor introduceren die de tabletmarkt nog een extra duwtje kan geven. De “Kal-El” zoals de processor genoemd wordt, heeft 5 keer hogere prestaties dan een Tegra 2 en gebruikt ook nog minder energie. Samen met verdere optimalisatie van het besturingssysteem moet dit een ongekende gebruikerservaring opleveren.

Via: Engadget

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: