abonneren

Nokia stopt met Symbian in de VS

Nokia zal na het verschijnen van de Windows Phone 7-smartphones stoppen met het verkopen van telefoons op basis van het besturingssysteem Symbian.

De Symbian smartphones waren al niet erg succesvol in de Verenigde Staten, dus het besluit om er na de komst van de Windows Phone-toestellen dan ook helemaal mee te stoppen, komt niet als een grote verrassing. Het marktaandeel van Nokia in de VS loopt al enige maanden hard achteruit. Als Windows Phone geen succes wordt, doet het er ook niet meer toe wat Nokia in de VS doet, aldus een woordvoerder van Nokia in de VS.

Verwacht wordt dat Nokia een gigantische marketingcampagne zal houden bij de introductie van de Windows Phone-toestellen van Nokia. Nokia rekent er op dat Microsoft zijn rol als reddende engel zal waarmaken. Dit betekent in elk geval dat Nokia's toestel met het MeeGo-besturingssysteem de N9 niet in de Verenigde Staten zal verschijnen.

Wanneer Nokia preciesstopt met de verkoop van Symbian-toestellen, is nog niet definitief bekend. Dit zal vermoedelijk eind dit jaar of begin 2012 zijn.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: