abonneren

Nokia N950 MeeGo-telefoon nog dit jaar

Ondanks de deal met Microsoft over het gebruik van Windows Phone 7 voor Nokia smartphones, gaat Nokia door met de ontwikkeling van de geplande MeeGo-telefoon. Deze zal nog dit jaar uitkomen als de Nokia N950.

Dit werd bekendgemaakt door Nokia topman Rich Green op een dag voor Nokia-ontwikkelaars.  Volens Green is de ontwikkeling van de geplande MeeGo-telefoon te ver gevorderd om er nu mee te stoppen. De N950 wordt de opvolger van de N900 waar nu de voorloper van Meego, het besturingssyteem Maemo op draait.

Het nieuws over de N950 betekent in elk geval het einde van de Nokia N9, de langverwachte smartphone die eind vorig jaar zou verschijnen maar steeds werd uitgesteld. Nokia zal de N950 met MeeGo volgens planning dit jaar uitbrengen en zien wat ermee gebeurt. Wat er na het verschijnen van de telefoon met de MeeGo software gaat gebeuren kon hij niet zeggen dat wordt later beslist. Vermoedelijk wordt het wel aan de opensource ontwikkelgemeenschap gegeven.

Deze aankondiging van Nokia bevestigt de mededeling die Intel deed, vlak na het bekend worden van de plannen van Nokia om over te schakelen op smartphones met Windows Phone 7. Het voornemen van Intel is om door te gaan ontwikkeling van MeeGo voor mobiele apparaten. Het ziet er dus naar uit dat de Nokia N950 een toestel wordt voor de liefhebber en ontwikkelaars.

MeeGo is een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat door Nokia in samenwerking met Intel is ontwikkeld. Beide bedrijven besloten ongeveer een jaar geleden hun eigen Linux-ontwikkelingen (Maemo en Moblin) voor een besturingssysteem voor mobiel gebruik samen te voegen en de krachten te bundelen.

Zoals al eerder bekend vertelde Green ook dat ook de ontwikkeling van Symbian niet wordt gestopt. Bekijk het hele verhaal in onderstaande video die begint bij de mededeling over de N950.

 

 

Via: GSMarena

 

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie