abonneren

Nokia 700 en 701 smartphone met Symbian Belle

Nokia houdt stug vol op de smartphonemarkt en introduceert op de valreep voor het verschijnen van Windows 7 nog twee goedkope smartphones met een nieuwe versie van Symbian: Belle.

Nokia richt zich met de Nokia 700 serie op het grote publiek. De smartphones heeft een nieuw en gebruikersvriendelijker gebruikersinterface en een nieuwe webbrowser. Ook krijgen de 700 en 701 een ‘near field communication’ chip (NFC) ingebouwd. De NFC chip kan gebruikt worden om toestellen met andere aparaten te verbinden en snelle draadloze data-overdracht mogelijk te maken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het verbinden van de telefoon met een nieuwe Nokia Esssensse Bluetooth stereo-koptelefoon met ingebouwde NFC. Je hoeft ze alleen even bij elkaar te houden en de verbinding wordt tot stand gebracht.

Beide toestellen krijgen een helder amoled touchscherm. De Nokia 700 is de kleinste van de twee met een 3,2 inch scherm. Het toestel weegt slechts 100 gram. Het beschikt over een 1 GHz processor, 5 megapixel camera, een chatcamera aan de voorkant, 2 GB intern geheugen, uitbreidbaar met microSD, wifi en GPS.

De Nokia 701 is met een 3,5 inch scherm iets groter en wijkt verder af met 8 GB intern geheugen. Beide toestellen verschijnen in verschillende kleuren. De Nokia 700 kost € 340 en de Nokia 701 gaat € 360 kosten.

De eerste Nokia-toestellen gebaseerd op de samenwerking tussen Microsoft en Nokia waarop het Windows Phone 7 besturingssysteem zal draaien worden later dit jaar verwacht. Wel mogen we aannemen dat die pas begin 2012 in grote getale leverbaar zullen worden. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: