abonneren

Nieuwe iPad aankondiging met of zonder Jobs?

Vanavond zal Apple een nieuwe iPad aankondigen, met of zonder de aanwezigheid van Steve Jobs. Of hij er bij is of niet, de tweede versie van de succesvole iPad zal er niet minder om zijn. Verwacht wordt dat de iPad 2 lichter en sneller wordt. Ook krijgt hij twee camera’s en mogelijk extra aansluitingen.

Over de aanwezigheid van Jobs wordt flink gespeculeerd. Per traditie is het Jobs zelf die nieuwe producten aankondigt. Sinds een maand is hij echter voor onbepaalde tijd met ziekteverlof en er wordt flink gespeculeerd over zijn gezondheidstoestand. Als hij aanwezig is, zal er veel aandacht zijn voor zijn gezondheid. Als hij er niet is, is dat net zoveel aanleiding om over zijn gezondheid te speculeren. Apple weigert in te gaan op vragen over de mogelijke opvolging van Jobs die het bedrijf in 1976 oprichtte.

Als Jobs er niet is, zullen zijn vervanger Jim Cook, of marketingchef Phil Schiller waarschijnlijk de presentatie verzorgen. Ook dan zullen de aanwezigen kritisch kijken hoe Cook en of Schiller het er vanaf brengen.

Hoe dan ook is de grote vraag of het Apple zal lukken zijn marktleiderschap op het tabletgebied te handhaven. Met de nieuwe kapers op de kust van onder andere Motorola, RIM, en Samsung is het in elk geval minder vanzelfsprekend geworden dat de iPad 2 net zo succesvol zal zijn als zijn voorganger.

De iPad 2 wordt compacter, lichter en sneller, krijgt twee camera’s en er wordt ook gespeculeerd over een mogelijke Thunderbolt-aansluiting. Later vandaag weten we meer.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord