abonneren

Nieuw voor Windows Phone

Microsoft gebruikt zijn presentatie op het MWC in Barcelona voor het aankondigen van de toekomstige ontwikkelingen van het Windows Phone 7 besturingsysteem voor smartphones.

De aankondiging van de samenwerking van Microsoft met Nokia en de daaruit volgende overgang van Nokia naar Windows Phone 7 (WP7) als belangrijkste besturingsysteem voor de smartphones van Nokia, hebben bij fervente Symbian-gebruikers voor nogal wat ongerustheid gezorgd. Zo zijn zij bang sommige functionaliteit, die nu aanwezig is in Symbian, kwijt te raken. Onder deze functionaliteit valt o.a. Twitter-integratie, copy and paste en multitasking voor apps van derden.

Nokia doet samen met Microsoft nu zijn best om deze zorgen te ontkrachten, met het aankondigen van uitbreidingen en verbeteringen die nog dit jaar voor WP7 worden uitgebracht. De rest van dit jaar, te beginnen met volgende maand, zal Microsoft een aantal uitbreidingen en verbeteringen uitbrengen voor Windows Phone 7

  • In een belangrijke update die begin maart uitkomt, wordt de copy and paste functie toegevoegd, samen met een verbetering van de prestaties.
  • Later zal ondersteuning voor CDMA-netwerken worden toegevoegd, vooral belangrijk in de Verenigde Staten.
  • Twitteraars zullen blij zijn met de integratie van Twitter in de People Hub, waar Facebook nu al in ge├»ntegreerd is. Dit komt in de tweede helft van 2011.
  • Het delen van documenten wordt makkelijker via de Windows Live SkyDrive. Een online folder in de cloud maar dan voor Windows Phone.
  • Internet Explorer 9 zal worden toegevoegd, goed voor een flink verbeterde mobiele browserervaring. Compleet met hardwareversnelling en HTML5-ondersteuning.
  • Multitasking wordt toegevoegd waardoor apps die niet van Microsoft zijn toch naast elkaar kunnen draaien waarbij het heen en weer schakelen tussen deze apps mogelijk wordt.
  • Al deze verbeteringen zullen volgens Microsoft nog dit jaar beschikbaar komen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord