abonneren

Microsoft weet locatie Windows Phone-gebruikers

Na de berichten over het opslaan van locatieinformatie in iPhones worden ook Android en Windows Phone 7 genoemd als besturingssystemen voor smartphones die hetzelfde zouden doen.

Zo blijkt dat Windows Phone 7-toestellen berichten naar Microsoft sturen, die een unieke device-id, informatie over wifi-netwerken en de GPS coördinaten bevatten. Deze informatie wordt niet in het toestel opgeslagen. Het wordt gebruikt om lokatieafhankelijke informatie naar het toestel te sturen vanuit een centrale server. Dit gebeurt alleen als wifi en gps aan staan. Dit is onder andere bedoeld om de locatiebepaling aan de hand van wifi-netwerken te ondersteunen. Ook zorgt het ervoor dat de GPS-positie na het inschakelen hiervan sneller bepaald kan worden (assisted GPS). De naar deze server gestuurde informatie wordt volgens Microsoft niet opgeslagen.

Ook Android-telefoons slaan locatiegegevens in het toestel op, maar dan enkel de laatste paar bekende posities. Android-gebruikers die locatiedienst Latitude gebruiken, kunnen, na Google daarvoor expliciet toestemming te hebben gegeven, wel hun locatiehistorie laten opslaan.

Apple heeft toegegeven dat de door de iPhone verzamelde locatiegegevens tijdelijk op de iPhone worden opgeslagen en eens per 12 uur naar Apple worden doorgestuurd. Hier worden ze een jaar lang bewaard. Wat Apple doet met deze informatie is onbekend.

Via: TechEye

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord