abonneren

Microsoft vraagt $15 voor Android-toestel van Samsung

Microsoft wil voor iedere door Samsung verkochte Android-telefoon 15 dollar ontvangen. Samsung onderhandelt met Microsoft over deze licentiekosten. Eerder al sloot Microsoft licentieoverenkomsten over Android-telefoons met HTC, dat vijf dollar per toestel betaalt.

Samsung wil de licentiekosten lager hebben en zoekt naar een nauwere samenwerking met Microsoft rond de productie van Windows Phone 7 toestellen. Microsoft gebruikt de licentieclaims voor patenten die het bezit als machtsmiddel om fabrikanten ervan te weerhouden om Android-toestellen te maken.

Samsung is na Nokia de grootste fabrikant van mobiele telefoons. Samsung maakt toestellen voor verschillende besturingssystemen maar heeft momenteel het meeste succes met de Android-toestellen zoals de Samsung Galaxy S2, waarvan er in twee maanden al meer dan drie miljoen verkocht zijn.

Microsoft is op strooptocht naar alle makers van Android-toestellen. Als die straks allemaal 5 dollar of meer per toestel betalen voor het gebruik van de Microsoft patenten, verdient Microsoft veel meer aan de Android-toestellen dan bijvoorbeeld Google die het besturingssysteem Android gratis weggeeft. 

De vermeende patentschendingen door Android betreffen software-functionaliteit rond het synchroniseren van e-mail, en contacten, agendafuncties en signaleringen van applicaties over de signaalsterkte en acculading. Microsoft heeft nog niet de stap gezet om Google zelf over het gebruik van hun intellectuele eigendom aan te klagen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord