abonneren

Microsoft verwacht halvering smartphoneprijzen

Volgens Microsoft kunnen smartphones met het Windows Phone besturingssyteem het komende jaar de helft goedkoper worden als het aanbod van nieuwe toestellen groter wordt.

Dit zegt Andy Lees, het hoofd van de Microsoft telefoondivisie op de WPC (World Partner Conferentie) in Los Angeles. Hij verwacht dat de toestellen volgend jaar 100 tot 150 dollar zullen kosten terwijl dat nu nog 200 dollar of meer is. Een jaar geleden was dat nog tegen de 400 dollar.

De lagere prijs is mogelijk om dat chipmakers steeds meer functionaliteit in kleine processoren kunnen stoppen die in de telefoons passen. De prijsverlagingen zullen enorm zijn, aldus Lees.

Tablets zijn een soort pc
Lees legt ook uit waarom Microsoft het besturingsysteem voor mobile telefoons niet beschikbaar stelt aan tabletfabrikanten. Microsoft is ervan overtuigd dat tabletbezitters gebruik willen maken van de functionaliteit die ze ook in pc’s hebben. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om via een netwerk te werken en om documenten af te drukken. Microsoft ziet tablets als pc’s. Het bedrijf is dan ook niet van plan om drie platformen te creëren, één voor pc’s één voor mobiele telefoons één voor tablets.

Microsoft gaat niet een besturingsysteem voor telefoons, waarmee het maar een bescheiden marktaandeel heeft, toepassen op tablets. Microsoft gelooft meer in de kracht van Windows, waarmee het een groot marktaandeel heeft en tabletgebruikers volledige pc-functionaliteit kan bieden. Overigens ziet Microsoft tablets niet als een vervanging van pc’s maar meer als een aanvulling voor toepassingen naast een pc.

Via: Cnet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: