abonneren

Marktaandeel Microsoft daalt ondanks WP7

De introductie van Windows Phone 7 eind vorig jaar, heeft de daling van het marktaandeel van smartphones met Windows Mobile of Windows Phone 7 in de VS niet tot stilstand gebracht.

Volgens marktonderzoeker Comscore daalde het marktaandeel van Microsoft in de VS met 1,7 procent tot 8 procent, in de periode vanaf de lancering van WP7 tot en met januari. Android groeide met 7,7 procent naar 31,2 procent marktaandeel goed om de eerste plaats van Research In Motion over te nemen die daalde met 5,4 % naar 30,4 procent. Apple staat met 8 procent op de vierde plaats in de VS.

Microsoft zelf geeft geen cijfers vrij over de verkoop van Windows Phone 7-smartphones. In Nederland is Windows Phone 7 nog niet in het Nederlands verschenen. De fabrikanten van WP7-toestellen waaronder Samsung, LG, HTC, Asus en Dell, wachten momenteel met het uitbrengen van nieuwe toestellen tot de aangekondigde update, die na de zomer verwacht wordt. Dan zal ook het eerste Nokia-toestel met Windows Phone 7 verschijnen en vermoedelijk zal de Nederlandstalige introductie ook na die update plaatsvinden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: