abonneren

KPN helpt mobiele data-gebruikers

KPN komt de mobiele internetgebruiker tegemoet door ze te helpen met het bepalen van hun mobiele dataverbruik. Ook wordt de eerste drie maanden een overschrijding van de in het abonnement geldende limiet toegelaten.

De nieuwe mobiele tarieven en abonnementsvormen die in de zomer zijn aangekondigd, zijn inmiddels ingegaan. In de nieuwe abonnementen maakt mobiel internet integraal onderdeel uit van de bundels die verder bestaan uit belminuten en sms-berichten. Het datagebruik is in de nieuwe abonnementen niet langer onbeperkt.

Om het de gebruikers mogelijk te maken zelf uit te vinden welk abonnement het beste bij ze past, heeft KPN een aantal hulpmiddelen ontwikkeld. Zo is er de online KPN MB advieswijzer die je aan de hand van je dataverbruik helpt bij het bepalen van de juiste abonnementsvorm.

Om je mobiele dataverbruik in de praktijk te bepalen, heeft KPN een app uitgebracht: de MB Meter-applicatie. Deze app is nu nog alleen voor Android beschikbaar in de Android Market maar zal later deze maand ook voor iOS uitkomen.

Omdat veel gebruikers geen idee hebben hoeveel data ze gebruiken kan deze app een handig hulpmiddel zijn. Om het nog makkelijker te maken staat KPN de eerste drie maanden ook datagebruik buiten de bundel toe, zodat je in de praktijk kunt zien waar je de meeste data gebruikt, of hoe je je datagebruik kunt beperken. KPN brengt deze overschrijding van de bundel dan niet in rekening. Het geeft je de mogelijkheid zo nodig alsnog over te stappen op een andere bundel.

Vodafone en T-Mobile hebben nog geen diensten of apps aangekondigd die het monitoren van het internetverbruik mogelijk maken. Er bestaan ook al andere apps die het dataverbruik meten.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste Vacatures