abonneren

iPad gedoemd te mislukken volgens Dell

Hoofd marketing Andy Lark van Dell, liet weten dat de iPad uiteindelijk het onderspit zal delven in het gevecht tegen Android en Windows-tablets, omdat men een open systeem zou willen.

Lark geeft aan dat Apple de tablet op de kaart heeft gezet, maar het uiteindelijk zal verliezen van de meer ‘open’ concurrentie. Volgens hem gaat het publiek liever voor capabel en betaalbaar dan voor duur en gesloten.

Hij geeft toe dat Apple het momenteel goed voor elkaar heeft en dat de iPad een geweldig product is,  maar dat Android het nu al voorbijstreeft. Lark gaat zelfs zover door te stellen dat de iPad alleen geweldig is wanneer je een heleboel geld hebt en op een eiland woont. In een wereld waarin je leeft in een diverse en open wereld, wordt het een stuk complexer met een gesloten systeem.

Ook haalt hij uit naar de dure accessoires voor de iPad. Dell’s 5-inch Streak dat een kruising is tussen een smartphone en tablet, is nooit echt een succes geworden. Lark geeft dat toe, maar verwacht dat hun 10-inch tablet die volgend jaar uitkomt, de strijd aankan met de iPad.

Ook HP doet een duit in het zakje wanneer het om kritiek op Apple gaat. Senior vice president Stephen DeWitt zegt dat de relatie van Apple met hun partners puur gebaseerd is op transacties en er verder geen filosofie achter zit, wat hij absurd vindt. CRN deed onderzoek onder Apple partners en kwam tot dezelfde conclusie. De ondervraagden geven aan dat ze het gevoel hebben dat Apple geen oog heef voor hun belangen. Een van de ondervraagden geeft aan zich soms gegijzeld te voelen door Apple.

Via: Techeye

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie