abonneren

iPad 3 uitgesteld tot 2012

De iPad 3 zal waarschijnlijk niet eerder dan in 2012 uitkomen. LG en Samsung zouden niet in staat zijn om voldoende ‘retina’-displays te maken voor 2012.

Dit blijkt uit berichten van de toeleveranciers van componenten voor de iPad 3 zoals gemeld door website Digitimes. Oorspronkelijk zouden er in het derde kwartaal 1,5 tot 2 miljoen stuks en in het vierde kwartaal 5 tot 6 miljoen stuks geproduceerd moeten worden.

Het 9,7 inch display met de hoge resolutie van 2048 bij 1536 beeldpunten is moeilijk te maken en de fabrikanten LG en Samsung hebben moeite deze snel genoeg in voldoende aantallen te produceren. De noodzaak van dunne schermen, voor een dunne iPad zijn strijdig met de vereiste technologie en maken het produceren van de schermen extra moeilijk.

De geruchten over komst van een nieuwe iPad dit jaar en het hoge resolutie scherm wisselen elkaar regelmatig af. Er zijn ook geruchten waarin verwacht wordt dat het scherm een lager aantal beeldpunten zal krijgen. De productie van de iPad 2 gaat in elk geval op volle kracht door, zo zou Apple  voor de tweede helft van 2011 20 tot 30 miljoen iPads besteld hebben.

Ondertussen worden de geruchten over de komst van de iPhone 5 sterker. Zou is door een tipgever gemeld dat de voorraad van de iPhone 4 moet worden afgebouwd. Volgens de laatste berichten verschijnt de iPhone 5 in oktober.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie