abonneren

Intel: Android 3.0 dit jaar op x86

Intel is druk bezig om Android 3.0 / Honeycomb te porten naar de X86 architectuur. Dit vertelde Intels president directeur Paul Otellini tijdens de presentatie van de financiƫle resultaten over het eerste kwartaal van 2011.

Intel heeft de broncode van Android 3.0 van Google gekregen en Intel werkt er hard aan om het geschikt te maken voor Intels x86-processoren. Otellini bevestigt hiermee de geruchten dat Intel er naar streeft om de belangrijke notebookfabrikanten tablets op basis van de Intel-processoren te laten maken. Intel verwacht dat in de loop van dit jaar de eerste Honeycomb-producten zullen verschijnen.

Ook zei Otellini dat hij zeer teleurgesteld zou zijn als er niet binnen een jaar de eerste op Intel gebaseerde smartphone zou verschijnen. Hij stelt dat alle belangrijke besturingssystemen voor smartphones op een hoog niveau zijn geschreven. Hierdoor zijn ze geschikt voor meerdere platformen en eenvoudig om te zetten naar een ander hardwareplatform. Hierdoor is het makkelijker om van ARM naar Intel of van het ene ARM-platform naar een ander ARM-platform over te gaan, dan dat een dergelijke overgang in het verleden in de Windows-wereld mogelijk was.

Intel heeft al eerder gezegd een rol te willen spelen in de tabletmarkt, die tot nu toe door ARM-processoren overheerst wordt. Wij zijn benieuwd of het nu wel gaat lukken en kijken uit naar de eerste Android 3.0-tablet met Intel chips.

Via: The Register

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord