abonneren

HTC verliest in patentclaim van Apple

In een voorlopige uitspraak van de International Trade Commission blijkt dat HTC twee patenten van Apple in HTC Android-toestellen schendt. HTC laat het hier niet bij zitten en gaat tegen deze uitspraak in beroep.

Het gaat om fundamentele functionaliteit in de Android-toestellen. Over dezelfde functionaliteit van Android lopen ook aanklachten tegen Motorola en tegen Nokia is ook een aanklacht ingediend. HTC zegt goede tegenargumenten te hebben. Als de claim terecht is, dan is de kans groot dat alle Android-toestellen de betreffende patenten schenden.

Als gevolg vandeze voorlopige uitspraak van het ITC ten gunste van Apple is de koers van de aandelen van HTC vandaag al 6,5 % gedaald.

Het ziet er naar uit dat de patentenoorlog nu serieuze vormen begint aan te nemen. Vrijwel alle bij de ontwikkeling en productie van smartphones betrokken bedrijven zijn hierbij betrokken en beschuldigen elkaar over en weer van het schenden van patenten. Voor Android is dit een ongunstige ontwikkeling. Het besturingssysteem is tot nu toe gratis. Als de kosten vervolgens oplopen doordat er allerlei patentrechten betaald moeten worden, wordt het gebruik van Android financieel minder aantrekkelijk.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: