abonneren

HP verlaagt prijs van TouchPad

Nog voordat HP’s TouchPad tablet buiten de VS is uitgebracht, heeft HP de prijs van de concurrent voor iPad een Android-tablets verlaagd met 100 dollar.

Met $399 en $499 voor de 16- 32-GB versies probeert HP beter te kunnen concurreren op de tablet-markt. Ook Acer verlaagde de prijs van de Iconia Tab A500 Android-tablets in de VS van $450 naar $400.

De sterke opkomst van de op de dualcore Nvidia Tegra 2-processor gebaseerde tablets en de dominantie van Android is een belangrijke reden dat HP de prijs moet verlagen om de verkoop te stimuleren.

Verwacht wordt, dat de komst van Googles Ice Cream Sandwich-versie van het Android besturingsysteem voor tablets samen met de Nvidia quadcore-processoren, in het vierde kwartaal van dit jaar de verkoop van de iPad-concurrenten zal bevorderen. Maar dat betekent ook meer concurrentie voor de HP Touchpad.

HP lanceerde de TouchPad begin juli in de Verenigde Staten. De Tablet gebruikt HP’s eigen webOS besturingsysteem. WebOS is een doorontwikkeling van het besturingssysteem van Palm dat vorig jaar door HP werd overgenomen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: