abonneren

HP Touchpad met WebOS in de VS uitgebracht

De lang verwachte tablet van HP, de HP Touchpad, is nu in de Verenigde Staten officieel uitgebracht. De wifi-versie kost $500 in de 16 GB-uitvoering en $600 in de 32 GB-uitvoering.

De Touchpad meet 24 bij 19 bij 1,4 cm en weegt 740 gram. Het 9,7-inch touchscreen heeft 1024 x 768 pixels. De 1,2 GHz Snapdragon dual-core processor heeft 1 GB geheugen tot zijn beschikking. De tablet beschikt verder over bluetooth 2.1 en wifi 802.11n. Er is een 1,3 megapixel camera voor chat-functies aan de voorkant. Er is geen camera aan de achterkant. De HP Touchpad wordt later deze maand in een aantal Europese landen verwacht. Nederland zit daar vooralsnog niet bij.

WebOS
De HP Touchpad heeft WebOS als besturingssysteem. Dit is een voor tablets aangepaste versie van het besturingssysteem dat ook op de Palm-smartphones gebruikt wordt.

Volgens de nu op internet verschijnende reviews, werkt het OS goed en de gebruikersvriendelijkheid wordt geprezen. WebOS wordt gezien als een goede concurrent voor iOS en Android. Wel zijn er nog kanttekeningen bij de snelheid van de Touchpad te plaatsen. Opgemerkt moet worden dat HP nog deze maand updates uitbrengt, die met name de (reactie)snelheid moeten verbeteren. Een ander kritiekpunt vormt de te glimmende kunststof achterkant die zeer gevoelig is voor vingerafdrukken.

Zie bijvoorbeeld onderstaande video:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord