abonneren

HP TouchPad flopt. HP krijgt ze terug van winkelketens

Het lijkt erop dat de HP TouchPad de tablet met het eigen WebOS besturingssyteem een ramp wordt voor HP. Ondanks de prijsverlaging van $100 worden ze nauwelijks verkocht. De Amerikaanse winkelketen Best Buy, wil dat HP ze terugneemt.

Best Buy, een van de grootste elektronicaketens in de VS zit met ruim 200.000 onverkochte TouhPads in zijn maag en dreigt ze terug te sturen naar HP. Naar verluid is HP-directielid Todd Bradley onderweg naar het hoofdkantoor van Best Buy om te redden wat er te redden valt.

Vogens website AllThingsDigital heeft Best Buy 270.000 van de HP tablets met het WebOS besturingsysteem besteld. Nu ruim een maand na de introductie zijn daarvan pas 20.000 stuks verkocht. Ook de recente prijsverlaging van $100 lijkt weinig verschil te maken. Eerder het tegengestelde nu potentiële kopers afwachten of de onfortuinlijke tablet wellicht nog verder in prijs daalt.

Volgens analisten is Best Buy niet de enige met problemen. Ook ketens als WalMart, MicroCenter, Fry’s en Staples hebben moeite de tablets te verkopen. Zelfs een extra korting van $100 bij Staples lijkt niet te helpen.

De reviews over de HP TouchPad zijn niet onverdeeld positief maar ook niet heel slecht. Toch lijkt er weinig animo voor een tablet met het HP-eigen besturingssysteem WebOS. De enige redding voor HP lijkt nu dat ze snel andere fabrikanten zover krijgen WebOS voor tablets en mobiele telefoons te gaan gebruiken. Het klimaat daarvoor is gunstig nu sommige fabrikanten zich bekneld voelen tussen de macht van Google met Motorola en Microsoft met Nokia.

Er zijn zelfs analisten die zeggen dat de tijd rijp is dat HP het Canadese RIM overneemt. RIM (Research In Motion) is de fabrikant van de tot nu toe ook niet zo beste verkopende BlackBerry Playbook. RIM zou volgens kenners te klein zijn om op termijn zelfstandig te kunnen overleven tussen de giganten als Apple, Microsoft met Nokia en Google met Android en Motorola.

Via: BusinessInsider

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: