abonneren

Google werkt aan mobiel betalingssysteem

Google werkt aan een systeem dat mobiel betalen met een Androidtelefoon mogelijk maakt.

Google heeft zich hiertoe  aangesloten bij een samenwerkingsverband van Amerikaanse bedrijven Citigroup en Mastercard. Het systeem moet het mogelijk maken om betalingen te doen met de telefoon, waarbij gebruikgemaakt wordt van de NFC-technologie, die in steeds meer moderne toestellen wordt ingebouwd.

De ontwikkeling hiervan bevindt zich nog in een pril stadium. Volgens Google zouden gebruikers de beschikking krijgen over een soort elektronische portemonnee. De betaling wordt dan gedaan door de telefoon langs een klein betaalterminal te bewegen. De eigen Google telefoon Nexus S is al voorzien van een Near Field Communication chip.

Het gaat Google er om het gebruik van Androidtoestellen aantrekkelijker te maken. Het is niet de bedoeling dat Google de betalingen gaat afromen, of daar een percentage van zou willen innen. Het voordeel voor Google zit in de mogelijke toename van de advertentiemogelijkheden. Het moet dan ook voor winkeliers mogelijk worden gerichte aanbiedingen te doen aan klanten die zich met een Androidtelefoon in de omgeving van de winkel bevinden.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord