abonneren

Google sluit Android Market in Taiwan

De nieuwe, strenge wetten voor consumentenbescherming in Taiwan pakken slecht uit voor de Android Market. Google heeft zijn digitale applicatiewinkel inmiddels gesloten en is naarstig op zoek naar een manier om de Android Market zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen.

Volgens de nieuwe, Taiwanese wet moeten consumenten de mogelijkheid hebben software en applicaties eerst gratis uit te kunnen proberen, voordat er tot aanschaf moet worden overgegaan. Dit geldt ook voor digitale downloads. De Android Market ontbeert een gratis proefperiode en kreeg daarom een boete van $ 35.000 opgelegd door de controlerende instanties.

 

Op zich moet het voor Google niet zo moeilijk zijn om aan de Taiwanese wetten te voldoen. Bij introductie van de Android Market was het destijds mogelijk om applicaties eerst 24 uur uit te proberen alvorens tot aanschaf over te gaan; in de loop der tijd heeft Google deze limiet verlaagd naar 15 minuten. De Taiwanese wet vereist dat consumenten software 7 dagen lang kunnen uitproberen.

 

Apple is overigens wel meteen akkoord gegaan met de nieuwe wetgeving; gebruikers krijgen in Taiwan de mogelijkheid binnen 7 dagen hun geld terug te vragen voor apps die zijn aanschaffen in de App Store.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: