abonneren

Google Maps navigatie nu ook offline

In Google Maps 5.7 voor Android werkt de navigatie nu echt offline. De kaarten worden gedownload, van een gebied rond 16km van het gekozen adres.

Google Maps heeft al een chachefunctie voor kaarten o.a. op basis van veelbezochte locaties. Ook vooraf online ingestelde routes worden gecachet, zodat bij het wegvallen van de internetverbinding de navigatie toch voortgezet kan worden. Echt offline navigeren was zo nog niet mogelijk, al werd dit wel al eerder aangekondigd .

Routenavigatie voor het OV
De nieuwe Google Maps bevat tevens een beta-versie van Transit Navigation; navigatiehulpmiddel voor in het openbaar vervoer. Hierbij wordt je gewaarschuwd wanneer je de tram uit moet en over moet stappen. De dienst wordt in 400 steden ondersteund, helaas komen er geen Nederlandse steden in dit rijtje voor. De dienst is dan ook vooral handig in het buitenland waar je de taal niet spreekt, zodat je via je telefoon hoort wanneer je moet overstappen. Voor de metro is het systeem minder geschikt daar er voor de juiste werking gps-ontvangst nodig is.

Andere verbeteringen
Verbeterd zijn ook de navigatiefunctionaliteit door het programma en de weergave van foto's van Google Places.

Video:

Google Maps 5.7 voor Android vindt je in de Android Market.  Minimaal is Android 2.1 nodig.

Via: Google Blog

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie