abonneren

Google Maps 5.0 nu meer dan 100 steden in 3D

Via Google Maps 5.0 kan een reeks nieuwe steden in 3D worden bekeken. Niet alle gebouwen zijn als 3D-model op de kaart terug te vinden, alleen de belangrijke gebouwen in het centrum van de steden.

De Google Maps 5.0 app kwam in december van 2010 uit en Android-gebruikers kunnen nu in meer dan 100 steden in 3D navigeren. Sinds deze week zijn er 3D-kaarten beschikbaar van Londen, Parijs, Barcelona, Stockholm, Lissabon en het land Singapore. Voor wie de 3D-functie nog niet kent, hieronder een video:

 

 

Van 2D naar 3D

In plaats van 2d plaatjes als tegels aan elkaar te plakken, werkt de app nu anders en download een beschrijving van het gebied en tekent op basis daarvan de kaart. Deze aanpak was nodig voor de 3D objecten maar resulteert er ook in dat de app veel minder data hoeft in te latenladen (een omschrijving/code is kleiner dan een serie plaatjes) wat vooral handig is wanneer je een slechte of trage mobiele internetverbinding hebt. Iedereen met Android 2.0 of hoger kan de app gebruiken en hier downloaden.

 

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie