Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google kondigt Android 3.0 Honeycomb officieel aan

Afgelopen nacht heeft Google op een speciaal event een eerste, uitgebreide blik gegeven op Android 3.0 oftewel Honeycomb. Deze Android-versie is speciaal ontwikkeld voor tablets en geldt als de grootste Android-ontwikkeling sinds de introductie van het mobiele besturingssysteem in 2008.

De introductie van Honeycomb betekent dat fabrikanten eindelijk hun Android 3.0-tablets aan het publiek mogen laten zien. De eerste Android 3.0-tablet op de markt zal de Motorola Xoom zijn. Motorola heeft achter de schermen nauw met Google samengewerkt aan de ontwikkeling van Honeycomb. Het resultaat is een besturingssysteem dat flink afwijkt van zijn vorige versies. Honeycomb is niet simpelweg Android 2.3 voor grotere schermen, maar volgens Google is de hele gebruikerservaring omgegooid. De gebruikersinterface is vernieuwd, de browser is aangepast, er is een nieuw virtueel toetsenbord aanwezig en er wordt beter gebruik gemaakt van hardware-acceleratie en 3D. Google zet vooral in op dit laatste, met 3D-uitvoeringen van Google Maps, Google Books en Google Body 3D.

 

Ook de Android Market heeft een complete restyle gekregen. De nieuwe Market is niet alleen benaderbaar op Android-apparaten, maar kan nu ook via het internet benaderd worden op market.android.com. Gebruikers kunnen hier applicaties opzoeken en kopen, waarna de applicaties naar Android worden gepusht. Ook ondersteunt Android Market nu in-app purchases, zodat het mogelijk wordt micro-betalingen te verrichten in applicaties en games. Op het iPhone-platform is dit al langere tijd mogelijk en kan het een flinke omzetstijging betekenen.

 

De eerste producten met Honeycomb moeten nog dit kwartaal in de winkel komen te liggen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie