abonneren

Google IO: Android “Ice Cream Sandwich”

De volgende versie van Android krijgt de codenaam Ice Cream Sandwich en zal de twee bestaande stromen weer samenvoegen tot één besturingssyteem voor alles.

Op dit moment zijn er twee takken van de Android ontwikkeling. Gingerbread (Android 2.3) en Honeycomb (Android 3.0). De eerste is bedoeld voor smartphones en de tweede voor tablets. Dit is ontstaan omdat Google met vergrote spoed een tabletversie van Android wilde maken. Hierbij is men kort door de bocht gegaan en is er geen rekening gehouden met compatibiliteit met de bestaande smartphones. Het grote verschil tussen beide versies is de schermgrootte en de voor de tablets aangepaste bedieningsfuncties zonder hardwareknoppen.

Wel komt er voor het verschijnen van de gecombineerde Ice Cream Sandwich-versie nog een Honeycomb Android 3.1 versie. De vernieuwingen die hier in zitten zullen meteen ook in Ice Cream Sandwich aanwezig zijn. Als mascotte gebruikt Google voor de nieuwe Android versie een half met chocolade bedekte ijswafel in de vorm van een Android-poppetje.

Dit nieuws maakte Google gisteravond bekend tijden de Google I/O-conferentie. Dit is een conferentie voor ontwikkelaars waarin Google informatie over hun ontwikkelingen deelt, nieuwe ontwikkelingen aankondigt en softwareontwikkelaars op weg helpt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste Vacatures