abonneren

Google haalt besmette apps uit Android Market

Google heeft 21 apps uit de Android Market verwijderd. Deze apps blijken te zijn voorzien van malware genaamd DroidDream.

De kwaadaardige software in schijnbaar onschuldige apps verzamelt allerlei belangrijke gegevens van de gebruiker van het toestel en geeft die via internet door. Minstens zo alarmerend is dat de malware een deurtje open zet op het Android-toestel waarlangs nog meer narigheid kan worden binnengehaald.

Anti-virusmaker Lookout heeft intussen een update verspreid. De besmette apps zijn volgens kenners minstens enkele tienduizenden keren gedownload, voor aan het licht kwam dat er iets mis is met ze. Google zou de besmette toestellen in theorie kunnen 'ontsmetten' door vanaf afstand de apps te laten verwijderen. Maar tot dusver is de softwaregigant nog niet tot die drastische maatregel overgegaan. 

Wel heeft Google een patch uitgebracht waardoor gebruikers vanaf Android versie 2.2.2  zich geen zorgen meer hoeven te maken en op Gingerbread werkt de malware sowieso niet. De volledige lijst met besmette programma‚Äôs staat hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: