abonneren

Google: 3 miljard Android-apps geïnstalleerd

Bij de presentatie van de kwartaalresultaten van Google maakt Google bekend dat er meer dan 3 miljard Android-apps geïnstalleerd zijn. Ook zijn er het afgelopen kwartaal 50% meer apps gedownload dan in het voorgaande kwartaal.

Ook de 350.000 Androidtoestellen die per dag geactiveerd worden zijn indrukwekkend. Met deze groei is de kans groot de grens van vijf miljard al over enkele maanden bereikt wordt. Wel heeft Android nog even te gaan voordat de Apple app-store wordt ingehaald. Zo zijn er uit de Apple app store al meer dan 10 miljard apps gedownload.

Niet alleen met Android gaat het prima, ook de financiële kwartaalcijfers van Google zijn goed. Zo groeide de omzet het afgelopen kwartaal met 27 procent tot 8,6 miljard dollar. De winst groeide met 15 % naar 2,3 miljard dollar. Wel zijn deze resultaten iets lager dan de verwachtingen, maar dat is vooral een gevolg van hogere personeelskosten. Zo neemt Google in een hoog tempo nieuwe mensen aan heeft het personeel vorig jaar 10% salarisverhoging gekregen plus een bonus van $1000. Al met al gaat het heel goed met Google.

Via: AndroidPlanet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord