abonneren

Fujitsu Looxs, dualboot smartphone

Fujitsu komt met de eerste hybride telefoon ter wereld, die ook wel de kleinste Windows 7 pc ter wereld genoemd kan worden. De Fujitsu Loox F-07C heeft een dualboot-functie waarmee hij zowel op Symbian als Windows 7 Home Premium kan draaien.

Het meest verrassende van dit toestel is de mogelijkheid tot het draaien van Windows Home Premium (32 bit). Het toestel is daartoe voorzien van een Intel Atom processor die draait op 1,2 GHz samen met 1 GB ramgeheugen en 32GB opslagruimte.

De Fujitsu Loox heeft een uitschuifbaar toetsenbord met een trackball en een linker muisknop. Het 4-inch touchscherm heeft het indrukwekkende aantal van 1024 bij 600 pixels bij gebruik van Windows. Dit is een hogere dichtheid (297 ppi) dan van het iPhone 4-scherm. Binnen het Windowscherm kan gezoomd en gescrolld worden om het gewenste venster groter in beeld te krijgen. Een volledige versie van Microsoft Office wordt meegeleverd.

Het toestel wordt geleverd met een dockingstation dat een verbinding met een groter scherm mogelijk maakt. De accu houdt het onder Windows 7 maar twee uur uit.
De 5,1 megapixel camera heeft gezichtsherkenning, en scenedetectie. Voor de connectiviteit is er wifi (11n), hspa/3g en gps aanwezig.

Het toestel zal deze zomer in Japan worden uitgebracht door telecomprovider NTT DoCoMo.

Zie het demonstratiefilmpje:

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: