abonneren

Foursquare groeit

Foursquare heeft een nieuwe investering van 50 miljoen dollar losgekregen bij een aantal investeerders. Foursquare kan daarmee even vooruit in het ontwikkelen van het aanbieden van locatiegebonden diensten aan zijn gebruikers.

Tot nu toe is Foursquare niet veel meer dan een grappige app voor smartphonegebruikers om lokatiegegevens te delen. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het aantrekken van extra personeel. Foursquare groeide het afgelopen jaar al van 15 naar 70 medewerkers. Het aantal leden groeide van 1 naar 10 miljoen. Of deze Foursquare-gebruikers ook actief zijn, is niet bekend.

Er zijn momenteel 500.000 merken en bedrijven actief op Foursquare al is het niet bekend wat die activiteit precies inhoudt. Het gaat hierbij overigens vooral om Amerikaanse bedrijven.

Eerder geruchten dat Foursquare mogelijk door Yahoo zou worden overgenomen zijn met deze nieuwe investeringen ontkracht. Met het nieuwe kapitaal blijft Foursquare zelfstandig zijn commerciële ambities verder uitwerken.

Via: Emerce

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: