abonneren

Een kwart van iPhone 4 komt van Samsung

Hoewel Samsung en Apple met elkaar rollebollen in de rechtszaal, blijft Samsung ondertussen nog wel een belangrijke leverancier voor Apple. Zo is 26 procent van de onderdelen van de iPhone 4 afkomstig van Samsung.

Apple en Samsung vechten momenteel een verbeten strijd uit over vermeende patentschendingen en kopiëren van ontwerpen van producten als de iPhone en iPad van Apple. Deze week werd de verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 in de EU, met uitzondering van Nederland, voorlopig verboden. Momenteel voert Apple in Nederland een kortgeding tegen Samsung in Den Haag om eenzelfde verbod ook hier voor elkaar te krijgen.

Zoals het er nu uitziet zal er niet eerder dan in september een uitspraak komen. Een eventueel verbod zal dan niet eerder dan 13 oktober ingaan. Wie erg graag een Samsung Galaxy Tab 10.1 wil hebben, moet zorgen dat hij er voor die tijd een gekocht heeft. De officiële introductiedatum is 20 augustus en het apparaat kan nu al bij sommige webshops besteld worden.

Toch is de controverse tussen beide bedrijven curieus als je bedenkt dat een kwart van de iPhone 4 uit fabrieken van Samsung komt. Als ze zouden willen, kunnen ze stoppen met het leveren van de componenten. Daar staat tegenover dat Apple kan besluiten deze componenten niet langer bij Samsung te kopen. Er zijn ook al geruchten dat Apple is begonnen met het zoeken naar andere leveranciers voor de komende producten als de iPhone 5 en iPad 3.

De Economist heeft uitgezocht welke componenten van de iPhone 4 door Samsung gemaakt worden. Hierbij zijn belangrijke onderdelen als flash-geheugen, ram-geheugen en de processor. Ze hebben hier een interessante infographic van gemaakt op basis van de al eerder gepubliceerde onderdelenanalyse.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord