abonneren

Draadloos betalen met toekomstige iPhone en iPad

Apple gaat in toekomstige iPhones en iPads een ‘Near Field Communication’-chip inbouwen. Deze chip maakt draadloze communicatie mogelijk op korte afstand. Op deze techonologie worden nieuwe betaalsystemen ontwikkeld.

Apple volgt hiermee Google die ook in de onlangs in de VS uitgekomen Nexus S een NFC-voorziening heeft ingebouwd. Ook Nokia heeft al telefoons uitgebracht met een NFC-chip ingebouwd. Met de NFC-technologie is draadloos communiceren mogelijk met apparaten die zich binnen 10 cm bevinden. De NFC-technologie zal in de iPhone 5 en de iPad 2 worden ingebouwd.

De NFC-technologie leent zich bijzondergoedvoor het uitwisselen van korte berichtjes. Zo zouden NFC-labels barcodes of QR-codes kunnen vervangen voor het snel scannen van informatie over producten. Ook het betalen met de mobiele telefoon is een ontwikkeling op basis van NFC-technologie die al een paar jaar in ontwikkeling is. Een bedrijf als PayPal,bekend van de online betalingen,is erg geïnteresseerd in de mogelijkheden van betalen met NFC-technologie. Ook andere bedrijven als Mastercard hebben al NFC-chips in hun creditcards ingebouwd.

In Nederland is betalen met NFC-techniek uitgeprobeerd door onder andere de Rabobank en Diergaarde Blijdorp.

Op termijn zou NFC-betaling met mobiele telefoons mogelijke oplossing kunnen zijn als vervanging van de gekraakte OV-chipkaart. Ook voor toegangsbeveiliging en betalingen bij automaten en parkeermeters kan het een goede oplossing worden.

Via: Neowin

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie