abonneren

Binnen half jaar meer apps voor Android dan iPhone

Over vijf maanden zijn er meer apps voor Android dan voor de iOS (iPhone). Dit verwacht marktonderzoeker Distimo. De voorspelling is gebaseerd op de aanname dat de groei van beide app-stores in hetzelfde tempo doorzet.

Of dat zo is, moet natuurlijk nog blijken. Het zou ook kunnen dat de inhaalslag waar Android nu mee bezig is afvlakt. Wellicht gaan beide populaire platformen na inhaalslag gelijk op, naarmate er meer apps voor beide platformen tegelijk ontwikkeld worden.

Gratis apps
Op dit moment gaat Android al op kop met gratis apps. Er zijn ruim 134.000 gratis Android-apps terwijl er voor de iPhone ruim 121.000 zijn.

Over de genoemde vijf maanden staat volgens het Distimo Rapport de Android Market op de eerste plaats, de Apple App Store voor iOS voor iPhone en iPad op de tweede, gevolgd door Windows Phone 7 Marketplace, BlackBerry App World en Nokia Ovi Store. Het aantal apps voor Windows Phone 7 heeft in die tijd het aantal apps voor BlackBerry en die in de Nokia Ovi Store ingehaald.

iPad
Apple krijgt voor het eerst serieuze concurrentie voor de iPad-apps als de BlackBerry PlayBook en steeds meer Google Android-tablets marktaandeel veroveren. Voor de iPad zijn er in het eerste jaar ruim 75000 apps ontwikkeld door 22000 ontwikkelaars. Er worden dagelijks meer dan 500.000 apps voor de iPad gedownload. Nu al wordt door meer dan de helft van de app-ontwikkelaars apps voor meerdere platformen ontwikkeld.

Bron: Distimo

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: