abonneren

Belangrijke mobiele telefoonbedrijven omarmen NFC

Vele belangrijke mobiele telefoonbedrijven in de wereld, verenigd in de organisatie GSMA, hebben verklaard achter het gebruik van de NFC-techonologie (near field communication) te staan.

Onder deze bedrijven bevinden zich Deutsche Telecom, Orange, Telecom Italia, Telefonica en Vodafone. De providers zijn van plan in geselecteerde markten in 2012 commerciƫle diensten aan te bieden die NFC gebruiken.

NFC is de grote belofte voor toepassing voor mobiele betalingen. Maar er is veel meer mogelijk met deze technologie. NFC kan voor een groot aantal toepassingen voor consumenten gebruikt worden. Zo kun je denken aan mobiele toegangskaartjes, mobiele kortingcoupons of het uitwisselen van informatie. Het kan worden gebruikt voor de  toegangscontrole voor autos, huizen, hotels, parkeerplaatsen enzovoort. Ook kan NFC het pairen van bluetooth-apparaten een stuk eenvoudiger maken.

Het gebruik van NFC groeit snel. Veel mobiele telefoonfabrikanten hebben aangekondigd in hun toestellen NFC-chips in te zullen bouwen. Door samen te werken aan eengestandaardiseerde aanpak zal het gebruik in de toekomst sneller worden geaccepteerd.

De mobiele telecombedrijven zijn verenigd in de GSMA. Een vereniging waar de meeste telecombedrijven in 219 landen bij zijn aangesloten net als een groot aantal toestelfabrikanten. De GSMA richt zich op innovatie en het stimuleren van de groei van de mobiele communicatie-industrie.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord