abonneren

Bada 2.0 smartphones van Samsung

Samsung introduceert op de IFA in Berlijn drie smartphones met het eigen besturingssysteem Bada 2.0. De Wave 3, Wave M en Wave Y.

Het nieuwe besturingssysteem Bada 2.0 is uitgebreid met een aantal extra mogelijkheden. Zo ondersteunt het nu multitasking en stemherkenning. Near Field Communication is beschikbaar als optie. WiFi-direct moet er voor zorgen dat je altijd online bent. Ook de deze week door Samsung aangekondigde communicatiedienst ChatOn is uiteraard in het nieuwe besturingsysteem aanwezig.

Samsung wil met de nieuwe smartphones en met het eigen besturingsysteem Bada 2 duidelijk maken dat het een eigen koers wil varen op het smartphone-gebied en niet afhankelijk wil zijn van alleen Android of Windows Phone.

De Wave 3 is het meest uitgebreide toestel met een 4 inch Super Amoled-scherm. Het toestel is maar 9,9 mm dun en heeft een stijlvolle behuizing van geborsteld aluminium. Het toestel bevat een 1,4 GHz processor.

De Wave M is gericht op het gebruik van sociale media met de Social Hub en als eerste toestel met ChatOn. Het toestel heeft een 3,6 inch touchscherm. NFC is in dit toestel optioneel.

De Wave Y is het instapmodel Bada-toestel  met een 3,2 inch touchscherm. Ook met dit toestel krijg je toegang tot de sociale netwerken en ChatOn, net als muziek via de Music Hub.

De Wave 3, Wave M en Wave Y zijn vanaf oktober verkrijgbaar voor € 399, € 249 en € 159.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie