abonneren

Asus heeft een geheim wapen tegen de iPad 2

Asus is niet de enige fabrikant die op de CES (of een andere beurs) een tablet-oplossing heeft geïntroduceerd. Toch loopt het nog niet echt storm met iPad-concurrenten. De grote vraag is dan ook: wat gaat Apple met de iPad 2 doen en hoe hoog komt de lat te liggen voor andere fabrikanten. Asus gelooft zelf dat het een 'geheim wapen' heeft tegen de iPad 2.

Volgens de voorzitter van Asustek Computer, Jonney Shih, is inmiddels al redelijk bekend welke hardware er in de iPad 2 zit. Volgens Shih heeft Asus daarom gekozen voor een nVidia Tegra 2-processor en kan Apple hier absoluut niet mee concurreren. De Tegra 2 zou bijvoorbeeld veel beter zijn in graphics dan de nieuwe iPad-processor. Ook beweert Shih dat Asus een geheim wapen heeft, maar dat het voorlopig nog niet bekend zal maken wat dit geheime wapen is.

 

Wel benadrukte Shih dat 'personal cloud computing' de grote trend van 2011 gaat worden. Het zou kunnen dat Asus van plan is tablets te introduceren die nauw samenhangen met cloud-gebaseerde diensten en opslag-op-afstand, maar dat dit voldoende is om de iPad 2 op zijn knieën te krijgen lijkt onrealistisch.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: