abonneren

Apple wil nog kleinere simkaart

Apple heeft zijn zinnen gezet op een nog kleinere simkaart zodat er dunnere apparaten ontwikkeld kunnen worden.

Volgens telecombedrijf Orange wil Apple kleinere simkaartjes dan de micro-versies die nu in de iPhone en iPad worden gebruikt (afbeelding). Orange heeft al aangegeven achter de plannen van Apple te staan. Een woordvoerder van de Europese telecom standaarden (ETSI) bevestigt dat Apple een verzoek tot een nieuwe standaard voor simkaartjes heeft gedaan.

iPhone niet kaartloos
Vorig jaar was het gerucht nog dat Apple volledig van de simkaartjes af wilde maar telecom-providers zagen dat niet zitten omdat ze bang zijn daardoor teveel controle uit handen te geven. Apple lijkt zich te realiseren dat het de telecom-providers nodig heeft om grote aantallen telefoons in de markt te zetten. Met dit voorstel wordt in ieder geval niet tegen het zere been geschopt van de telecom-providers.

Volgend jaar
Wanneer alle bedrijven consensus weten te bereiken over de nieuwe standaard dan kan die al binnen enkele maanden worden geaccepteerd.Volgens Anne Bouverot, het hoofd van mobiele diensten van Orange, staan grote mobiele providers achter het voorstel, waarvan Orange zelf er een van is. Volgend jaar zouden de eerste apparaten al op de markt kunnen komen die van deze standaard gebruik gaan maken. Orange verwacht dat andere telefoonmakers de standaard ook zullen overnemen.

Via: Reuters

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie