abonneren

Apple schikt patentruzie met Nokia

Apple lijkt niet genoeg vertrouwen te hebben in zijn eigen positie in de patentruzie met Nokia. De fabrikant uit Cupertino heeft een rechtszaak, aangespannen door het Finse Nokia, geschikt voor een nog onbekend bedrag.

Nokia heeft subtiel aangekondigd dat het tot een patentovereenkomst is gekomen met Apple. Deze overeenkomst maakt alle lopende rechtszaken ongeldig, inclusief de rechtszaak die op dit moment bij de US International Trade Commission loopt. Als onderdeel van de patentovereenkomst betaalt Apple een eenmalig bedrag én doorlopende royalties aan Nokia, al houden beide bedrijven de lippen op elkaar over de hoogte van deze bedragen.

 

Dat Apple nu een licentiehouder van Nokia-technieken is, komt de Finse fabrikant goed uit. Het marktaandeel Nokia-mobieltjes en smartphones keldert nog steeds dramatisch. De eerste smartphones met Windows Phone 7 worden pas later dit jaar verwacht en deze schikking met Apple zorgt in ieder geval voor een leuke geldelijke bonus om de tijd te overbruggen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: